Turkse nationaliteit voor Hollandse Friso

6
2

Een Nederlands echtpaar heeft van de gemeente Amsterdam een brief in de bus gekregen, waarin staat dat hun zoontje Friso de Turkse nationaliteit heeft. Suzan en Vincent van Saase zijn de wanhoop nabij. De gemeenteambtenaren hebben Friso officieel als Turk aangemeld bij het consulaat, meldt Het Algemeen Dagblad.

Friso krijgt de dubbele nationaliteit omdat zijn moeder de dochter is van een Turk. Haar moeder is wel gewoon Nederlands. Het echtpaar Van Saase kreeg van de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van Amsterdam-Noord te horen dat Friso behalve Nederlander ook Turk is. Dat houdt onder meer in dat hij op zijn achttiende mogelijk het Turkse leger in moet.

6 REACTIES

 1. Doen ze dit ook met een kind waarvan de opa uit Amerika, Suriname, Indonesië, Spanje en uit welk land dan ook komt?
  Of is dit alleen geldend voor Marokko en Turkije.. ik snap hier niets van

 2. Het stond in het AD van 1 april @marry en onder het bericht dat de kinderen van Maxima naast de Opperlandse ook de Argentijnse nationaliteit hebben.

 3. Stel je krijgt de Turkse nationaliteit en je moet op je 18e in dienst bij de Turkse leger ?
  Waarom schrikt jou dat zo af en reageer je niet zo wanneer je in dienst moet in Nederland ? Ik kan best begrijpen, dat de Turkse Krijgsmachten niet te vergelijken zijn met de Nederlandse. Turkse Krijgsmacht werkt veel harder en gedisciplineerder. De Turkse Krijgsmacht is mijn trots. Vooral de commando’s.

 4. Ik heb 2 nationaliteiten. Turkse en Nederlandse. Als ik verplicht wordt om in Nederland in dienst te treden ga ik toch ook niet huilen. Dan ga ik als een echte MAN met hoofdletters mijn dienstplicht vervullen. Anders trek je maar een rokje aan.

 5. Hakan dat gevoel van jou is omdát jij je nog heel verbonden voelt met Turkije en je nog echt turk voelt.. misschien wel veel meer dan nederlander! Die mensen voelen zich kennelijk meer nederlander en hebben dus geen boodschap meer aan de dienstplicht in een ander land.
  en misschien was het een 1 april grap 😉

 6. je kan ook prima turks zijn en de turkse nationaliteit hebben en TEGEN dienstplicht zijn of zelfs specifiek TEGEN het Turkse leger…daar zit geen enkele link tussen! Sterkr nog, daar heb je wettelijk recht op en dat recht zal en moet ook in Turkije worden ingevoerd. Dat heet gewetensbezwaard. en Turkije heeft erkent dat het dat zal moeten toestaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here