Turk maakt markt kleurrijker

0
4

De Hollandse marktkoopman blijkt steeds vaker van Turkse (of Marokkaanse) komaf. Vooral in de foodsector (groenten, fruit, brood) zijn de nieuwe Nederlanders bezig met een opmars. Bovendien blijken de allochtone Nederlanders zeer trouwe marktklanten. Dat constateert voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) uit Zeewolde. ,,Met name in de grotere steden en in de Randstad zien we dat zij de markt hebben ontdekt. Als verkopers en als kopers.”

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel voor Oost-Nederland blijkt dat vorig jaar een kwart van de starters in de ambulante handel een niet-Nederlandse nationaliteit had. In 2007 was dat nog veertien procent. ,,Het aantal starters van Turkse of Marokkaanse komaf ligt waarschijnlijk veel hoger. We houden alleen niet bij welke etnische achtergrond ze hebben, als zij de Nederlandse nationaliteit al hebben,” zegt Karin Lubs van de Kamer van Koophandel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here