Doden na verkiezingsgeweld Turkije

0
1

De lokale verkiezingen in Turkije zijn overschaduwd door geweld. Er vielen vijf doden en meer dan negentig gewonden. In zeker tien provincies braken vuurgevechten uit. Dat gebeurde in het oosten en zuidoosten van het land, waar de Koerden in de meerderheid zijn. De verkiezingen lijken uit te lopen op een tegenvaller voor de AK-partij van premier Recep Tayyip Erdogan.

Op basis van de eerste uitslagen komt zijn partij uit op zo’n 41 procent van de stemmen. De regeringspartij blijft daarmee duidelijk de grootste, maar het resultaat is wel beduidend minder dan bij de vorige verkiezingen, twee jaar geleden. Toen behaalde de conservatieve islam-partij 47 procent van de stemmen en Erdogan had vooraf ingezet op een evenaring van die score.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here