Risico voor spaarder bij Turkse banken

0
1

Drie Nederlandse banken met Turkse wortels zijn volgens kredietbureau Moody’s kwetsbaar voor de crisis in Oost-Europa. Credit Europe Bank, Garanti Bank en DHB bank behoren nog altijd tot de uitdagers op de Nederlandse spaarmarkt. Maar kredietbeoordelaar Moody’s ziet echter donkere wolkjes opdoemen boven deze drie banken schrijft Z24 Business Nieuws.

Moody’s plaatst vraagtekens bij het bedrijfsmodel van deze banken, die alledrie volop actief zijn in de handelsfinanciering in Oost-Europa, Turkije en Rusland. Juist in opkomende economieën verslechtert het macro-economische beeld snel, meent Moody’s. Tegelijk leunen de drie Nederlands-Turkse banken zwaar op de werving van spaargelden en bedrijfsdeposito’s in de Benelux en Duitsland.

In de verslechterende marktomstandigheden ziet Moody’s twee grote risico’s: de kapitaalbuffers van de banken en de trouw van spaarklanten. De kredietbeoordelaar twijfelt volgens Z24 Business Nieuws of de kapitaalbuffers van Credit Europe, Garanti en DHB voldoende sterk zijn om forse klappen op te vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here