Nederlandse toerist laat Turkije links liggen

2
5

Bekende Turkse prijsstunters als Onur Air en Corendon hebben last van de effecten van de vliegtuigcrash van vorige week. Onur merkt dat mensen hun vliegreis naar Turkije annuleren. Corendon ervaart een opvallende daling in het aantal boekingen sinds de crash met de Boeing van Turkish Airlines. Dat schrijft Het Algemeen Dagblad.

,,Direct daarna was er een afname van boekingen en gisteren ook weer, doordat de Nederlandse media de schuld bij de Turkse piloten leggen,” zegt woordvoerder Atilay Uslu van Corendon. ,,Daardoor denken mensen dat Turkije de zaken niet op orde heeft en zijn ze minder geïnteresseerd het land te bezoeken.”

2 REACTIES

  1. ik denk dat het er ook een beetje door komt dat men een heel onsympathieke mensbeeld ziet…

    een mens die gauw gepikeerd is, nooit zelfs ook maar ergens schuldig aan kan zijn of is, zodanig trots is, dat het bijna ziekelijk wordt (de hele wereld is altijd tegen ons) etc etc…

    het is in ieder geval zo dat men in Turkije het eigen beeld en de eer belangrijker vindt dan de slachtoffers en de vraag naar aansprakelijkheid. immers, het waren de Turken die op dag 2 nota bene al, zonder dat er iets bekend was, meteen al de piloten tot held hadden verklaard en daarmee ook alle aansprakelijkheid, zonder enig bewijs, al meteen afdeden!

  2. hadise wist je dat de schuld bij de maatschappij van de boeing lag, de hoogte meter is al twee maal defect geweest, en dat is al geruime tijd voor dit ongeval bij de boeing aangegeven, en nog steeds ging het kapot, de boeing maatschappij moet dit nu allemaal gaan vergoeden, helaas ging de Nederlandse media de Turkisch Airlines zonder enige bewijs en inzicht op de situatie de piloten ervan beschuldigen en nadrukkelijk noemen dat het een van de slechtste vliegtuigmaatschappijen is. Maar het is onterecht om te veronderstellen dat dat iets over Turkish Airlines zegt. De maatschappij is lid van de Star Alliance, waartoe ook de Scandinavian Airline Services en Lufthansa behoren. De maatschappij moet aan die hoge standaarden voldoen en wordt daarnaast gecontroleerd door de IATA.

    Het waren inderdaad de Turken die de piloten tot helden hadden verklaard, mede omdat zij de meest juiste landing hebben uitgevoerd om het niet tot weinig slachtoffers uit te laten lopen, integendeel tot Nederland die de piloten als moordenaars afbeeldden, hoewel Nederland zelf verantwoordelijk is voor de moord op de piloot die ze uren levend in de cockpit lieten “uitbloeden” met de smoes dat er een onderzoek gaande was en daarmee hebben ze Turkije monddood links laten liggen met ons enige bewijs en getuige, de piloot.

    Niet te vergeten, de “per ongeluk” gewiste gesprekken met de piloten uit de Toren van Schiphol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here