Vrouwen in bestuur Almelose moskee

1
4

In het bestuur van de Almelose Yunus Emre Moskee zijn twee vrouwen gekozen: Meryem Akbay en Gulay Ozturk. De moskee is daarmee de eerste in Overijssel met een gemengd bestuur. Meryem Akbay wordt voorzitter van de werkgroep vrouwen, terwijl Gulay Ozturk de functie van tweede secretaris gaat vervullen.

In totaal zijn elf nieuwe bestuursleden gekozen, die zich gaan bezighouden met maatschappelijke vraagstukken, zoals vrouwenemancipatie, ouderen- en jongerenwerk en armoedebestrijding. Ruim veertig procent van de Turkse Almeloërs leeft onder de armoedegrens.

1 REACTIE

  1. Vrouwen in bestuur van moskeeen bestaan al een paar jaar. in Duitsland en zook in NL…wat veel interessanter nieuws is is wat dat dan betekent voor de moskee en gemeenschap in kwestie. Als het al iets betekent. dus meer de inhoud van betekenis dan alleen het noemen van het feit…

    Ik kan me heel veel interessante ontwikkelingen en of mogelijkheden voorstellen. Waarom is dit nieuws? Wat is het belang ervan? Wat betekent dit voor emancipatie van vrouwen in het algemeen? Binnen religieus context? wat doet dit met het feit dat alle godsdiensten vrouwen als onderdeel beschrijven, maar toch ook weer een duidelijke plek toeschrijven? met ook beperkingen, puur en alleen om het vrouw zijn? Is dit mogelijk een doorstart voor een vrouwelijke imam? Of blijft het bij een formeel seculiere functie alleen voor vrouwen die op religieus gebied geen enkele verdere betekenis heeft?

    Hoe zit het met de discussie vrouwen als imam? Hoe zit dat in het thuisland? Is dat anders in NL?

    dus, veel vragen? veel mogelijkheden voor verdere ontplooing van de islam en de gemeenschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here