Turkse mediagroep krijgt hoge boete

2
6

De Turkse overheid heeft de grootste mediagroep van het land, Dogan, een boete van omgerekend 380 miljoen euro opgelegd wegens te late betaling van belasting. Dogan moest deze volgens het ANP betalen over de verkoop van belangen in televisiestations aan het Duitse uitgeversconcern Axel Springer. Dogan zegt wel op tijd te hebben betaald.

De belangrijkste oppositiepartij beschuldigt regering van premier Tayyip Erdogan ervan de kritische mediagroep monddood te willen maken met het oog op de lokale verkiezingen in maart. De Dogan Groep is het grootste mediabedrijf van Turkije. Het bedrijf geeft massakranten uit als Posta, Hürriyet en Milliyet die bekend staan om hun oppositie tegen Erdogan, alsmede een aantal goed bekeken televisiestations.

2 REACTIES

  1. waarom worden hier dingen weggehaald en dan zeggen ze persvrijheid weten jullie dan ook wat vrije meningsuiting is ???

    neyse Aycaa ik was het met je eens meid!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here