Turkse premier woedend op president Peres

11
4

De Turkse premier Erdogan heeft voor een volle conferentiezaal in Davos een felle woordenwisseling gehad met de Israelische president Peres. Met een rood aangelopen gezicht van woede verliet de Turkse politicus het podium na de verbale botsing met Peres. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Beiden waren als sprekers uitgenodigd tijdens World Economic Forum. Nadat president Peres een gepassioneerde monoloog had gehouden ter rechtvaardiging van het Israelische offensief tegen Hamas in de Gazastrook wilde Erdogan daarop reageren. Maar hij werd de mond gesnoerd door de voorzitter van het panel.

Erdogan beet Peres toe ‘Jullie vermoorden burgers’. Daarop stak Peres verwijtend een vinger op naar Erdogan en zei met stemverheffing dat Turkije hetzelfde zou hebben gedaan als er raketten waren neergekomen op Istanbul.

Erdogan is vrijdag bij zijn vroegtijdige terugkeer in zijn land als een held onthaald meldt Nu.NL.

11 REACTIES

 1. build more settlements…who cares…
  kill more palestinians…who cares…
  commit more war crimes…. who cares

  untill Israel get bombed real bad by Iran…and then…. who cares…….

 2. echter Istanbul is geen stad dat op gekoloniseerd grond is gebouwd en net achter de hekken zit waarachter weer mensen zitten opgesloten zonder toegang tot buitenwereld…

  desalniettemin, erg ondoordacht van Erdogan. Natuurlijk wel weer een prachtige stunt richting de steeds verder islamiserende achterban…Echter, als die achterban ook maar een beetje verder kon kijken dan alleen emotionele identiteitspolitiek die altijd slechts ingedeelf wordt in moreel goed en slecht, zwart en wit etc, dan zouden ze zien dat hij op de echte zaken die tussen israel en turkije bestaan, geen enkele aanpak wordt ontwikkeld. even goede vrienden en nog steeds maakt Turkije gebruik van het Turkse luchtruim voor militaire vluchten en nog steeds informatieuitwisseling tussen MIT en Mossad…

  En daar gaat het om in de internationale politiek. die staat zowaar los van moreel oordeel en de waan van de dag!

 3. Ik ben blij dat ondanks meervoudige problemen dat er toch iemand is die het Israel gewoon op zijn Boeren-Hollands op zijn plek zet. Tuurlijk lonkt hier de gedachte dat het door Erdogan is opgezet als politieke stunt. Ik smeer liever mijn ogen dicht(wel eerlijk he) en zie dit als een emotionele uitbarsting van een politiek leider in een land wat wel eens de brug zou kunnen worden tussen West en Oost. Eindelijk iemand die gewoon zijn mond opentrekt. Hulde! Ik kijk niet verder dan mijn neus lang is en ben dus net zo emotioneel als Erdogan is/was. Ook de verleiding is te groot. Het is schandalig wat Israel in Palestina heeft gedaan en Palestijnse groeperingen die hun eigen volk opofferen om een punt(je) te maken zijn ook onbegrijpelijk. Degene die hier de dupe van zijn zijn normale mensen zoals U en ik. Zij het dat de ze waarschijnlijk nog iets meer gehersenspoeld zijn. Nogmaals waardeer ik dat iemand toch de Palestijnen (hoe tactisch ook) een stem heeft gegeven.

  Ik hoop dat het ooit goed tussen de Palestijnen en Israeliers.
  Palestina heeft gedaan en

 4. Eindelijk een politicus die recht in de gezicht van de Israelische verantwoordelijke voor de moorden en schending van mensenrechten. Heel dapper!!!

 5. precies, en het was allemaal gericht tegen de gespreksleider. niet tegen israel, peres of het israelische volk…aldus Erdogan!

  het blijkt dus niet zo te zijn dat Erdogan zich uitlaat als het geweten van het midden oosten…Hij moet ook oppassen dat hij niet steeds meer in de richting van het arabisch-israelisch conflict wordt getrokken…

  de arabieren hebben zelfs geen 1 stem als het hierom gaat. laat Turkije er buiten!

  dus die anti-israelische stemming die er sowieso in zit bij steeds meer Turken is nu onterecht weer aangewakkerd. maar goed, De premier is al lang weer dikke vrienden met Peres!

 6. wat maakt het uit als turken een anti-israëlische stemming heeft, de HELE WESTERSE WERELD heeft een anti-islamitische stemming. Bovendien zullen turken geen bomaanslagen of wat dan ook plegen zoals andere volkeren..
  (btw israël houdt ook niet echt van moslims..)

 7. ik hou van Turkiye, Ik veroordeel Israel met zijn oorlogen. Maar vergeten we ook niet wat er gebeurd is in Armenie en Kourdistan en andere geanexeerde gebieden. Europa heeft niets tegen een gematigd Islam maar wel tegen terorristen. Het hoofddoel van ons allen zou vrede moeten zijn dat prediken alle profeten. Laat ons vooral vrede nastreven onder alle volkeren

 8. Leuke stunt zo voor de verkiezingen. Zieltjes winnen. En vergeten wat er in Armenie is gebeurt? Krijgen de koerden ook een eigen Kurdistan? Kijk eerst naar je eigen daden voor je over een ander oordeelt. Politiek sucks waar ook ter wereld. Oorlog de wereld uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here