Griekse rechter veroordeelt Turkse piloot

4
6

Een Griekse rechter heeft maandag een Turkse piloot bij verstek tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens een dodelijke botsing boven de Egeïsche Zee. Hij werd schuldig bevonden aan dood door schuld meldt Novum Nieuws. De Turkse piloot kwam in 2006 boven zee met zijn F-16 in botsing met een zelfde toestel van een Griekse collega, die het ongeluk niet overleefde. Griekenland en Turkije hebben verschillende ideeën over de grenzen van het luchtruim en over vluchtprocedures boven de Egeïsche Zee. Er vinden regelmatig schijngevechten plaats tussen Griekse en Turkse piloten.

De piloot, die zich in de rechtszaal niet liet vertegenwoordigen, heeft vijftien dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis. In Griekenland geldt een arrestatiebevel tegen hem. De zaak wordt niet ernstig genoeg gevonden om er een uitleveringsverzoek aan te wagen.

4 REACTIES

  1. deze vastberadenheid van de Grieken is prijzenswaardig. vastbesloten vijandigheid langs de regels van het democratische spel!

    dat moet Turkije ook doen. gewoon het spel slim meespelen i.p.v. meteen praten over vergiftigd grieks bloed of over een leger die griekenland in 2 minuten zou overlopen etc…

  2. “Facts of life, acts of God/Allah” zal het oordeel zijn van de Turkse militaire aanklager nadat hij bij de Griekse rechtbank de processtukken heeft opgevraagd en uitvoerig de tijd heeft genomen deze te bestuderen. ALS hij ze al krijgt natuurlijk.

  3. dus als morgen of overmorgen US op het punt staat in te storten (niet meer hun grensgebied kunnen verdedigen )door welk reden dan ook, dan mogen wij ieder gelijk een stuk land daar gaan bemachtigen ??, en dan daar de zielige slachtoffer rol gaan uithangen / spelen , als de werkelijke eigenaar zijn toon laat horen, voorheen wanneer het onder de ottomaanse dak geregeerd werd was er absoluut geen problemen tussen een turk en een griek , en nu nog steeds niet (normale burgers ) harmony !! maar sommige toys worden gestuurd / bespeeld door argumenten en scenes in elkaar te zetten door weer andere krachten ( als er maar oorlog komt , haat zaaien tussen twee broeders , en dan weer de oude beroep in handen nemen ,ROVEN, >>>WILD WEST WESTERN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here