Turkse agenten aangeklaagd voor folteren

1
3

Zestig personen, onder wie politiemensen, gevangenispersoneel en militairen, zijn woensdag voor een rechtbank in Istanbul gedagvaard in verband met de dood van een arrestant in politiehechtenis. Het slachtoffer, de 29-jarige Engin Ceber, was gearresteerd terwijl hij protesteerde tegen geweldpleging door de politie.

De rechtbank zei dat veel verdachten op de openingszitting verstek hadden laten gaan. Volgens mensenrechtengroeperingen was Ceber bij zijn arrestatie hevig geslagen. Eenmaal in hechtenis zou hij opnieuw zijn mishandeld. Hij overleed op 10 oktober aan een hersenbloeding.

Minister van Justitie Mehmet Ali Sahin erkende dat Ceber is mishandeld en heeft zich verontschuldigd tegenover het gezin van het slachtoffer.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here