Een culinaire reis door Turkije

1
27

In het nieuwe ‘kookboek’ Turquoise reizen Greg Malouf (een succesvolle Australische kok van Libanese afkomst) en zijn ex-vrouw Lucy (schrijfster) door Turkije, de brug tussen Europa en Azië. Toen ze met het boek begonnen werd hen de vraag gesteld waarom ze in godsnaam een kookboek over Turkije wilden schrijven.

Volgens Malouf behoort de keuken van het land behoort een van de meest verfijnde ter wereld. “Wat zeg ik, de Turkse keuken is een van de klassieke keukens van de wereld. Vooral dankzij de Ottomaanse heersers, die tot 1918 in de regio de absolute macht hadden. In de paleizen van de sultans in Istanbul kookten de beste koks uit Damascus, Griekenland en zelfs Italië en Frankrijk. Hier kwamen alle ingrediënten van Oost en West bij elkaar, versmolten culinaire technieken tot een prachtige keuken”.

Lees verder over deze zoektocht naar Turkse culturen en gerechten in het Noordhollands Dagblad.

1 REACTIE

  1. ”’Toen ze met het boek begonnen werd hen de vraag gesteld waarom ze in godsnaam een kookboek over Turkije wilden schrijven. ”

    Hoezo ‘in godsnaam?” Slaat ook werkelijk nergens op!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here