Nederland grote investeerder Turkije

3
4

De belangstelling voor Turkije neemt explosief toe. Bij een handelsmissie die zeven jaar geleden naar Turkije ging, waren slechts twintig bedrijven aanwezig. In 2004 leidde minister Brinkhorst (Economische Zaken) een handelsmissie, die bestond uit 34 bedrijven. maar deze week presenteert Nederland zich in Turkije onder het motto ‘Pioneers in international business’ met niet minder dan 104 bedrijven en 40 andere vertegenwoordigers van gemeenten en onderwijsinstellingen. In totaal zijn er 144 deelnemers.

Nederland was niet alleen een van de eerste buitenlandse investeerders in Turkije, maar was de afgelopen jaren ook een van de grootste. In 2006 en 2007 investeerden Nederlandse bedrijven, waaronder ING en Fortis, 11 miljard dollar in Turkije. Turkije is de op drie na – VS, Rusland, Zwitserland – belangrijkste handelspartner van Nederland buiten de EU-landen.

Nederland heeft meer handel met Turkije dan met dertien EU-landen.

3 REACTIES

  1. zo zie je maar weer dat Turkije nu al meer bij ons hoort dan “men” denkt ook al is het in de handel! toch helpt ook dit om de verhoudingen tussen de nederlanders en nederlanders met turkse roots mooier te laten zijn.. tamam mi? niet dan?

  2. Hallo
    ik vind persoonlijk ze moeten Meer investieren in de eigen land en eigenen burgers dan zo Maar het Geld in een land te steken waar het momenteel toch al genoeg Geld blijft van Europa door De zogenaamde Turken die zeggen dat ze van een buitenlandse vrouw houden en alleen op haar portomonee uit zijn en uiteindelijk trouwen ze een Turkse en krijgen 3 kinderen want ja dat is het Minimum hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here