Turkije vraagt miljardenkrediet aan

2
3

Turkije staat op het punt een omvangrijke nieuwe kredietfaciliteit aan te vragen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat meldden bronnen binnen de Turkse regering donderdag schrijft het ANP. Turkije en het IMF zouden dichtbij een akkoord zijn over een krediet met een waarde van 20 miljard tot 40 miljard dollar.

Het krediet is niet bedoeld om Turkije direct van geld te voorzien, maar kan worden opgenomen als de economische situatie verder verslechtert. De Turkse economie wordt flink geraakt door de wereldwijde afzwakking van de economische groei. Sinds de escalatie van de financiële crisis trekken veel investeerders hun kapitaal uit het land terug. De Turkse lira verloor daardoor sinds begin oktober al ruim een derde van zijn waarde.

2 REACTIES

  1. nu kan je niet meer meeliften op wereldwijde economische groei en interesse in lage lonen landen!!!

    Men wil ook niet meer zomaar alles kopen. Zaten satacak ne kaldiki ulkede?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here