Concert Ferhat Göçer in De Doelen

0
4

Goed nieuws voor fans van Ferhat Göçer die vorig jaar geen kaartje konden bemachtigen voor zijn uitverkochte concert in De Doelen. Dit succesvolle optreden was voor Stichting Mystiek aanleiding om deze populaire Turkse zanger nogmaals naar Nederland te laten komen. Op vrijdag 5 december kan in het Concertgebouw van De Doelen te Rotterdam worden genoten van het grote zangtalent en de weergaloze performance van deze unieke podiumkunstenaar.

Uniek is de Turkse tenor Ferhat Göçer door zijn carrièreswitch van arts naar artiest, een gewaagde stap die een gouden greep bleek. Zijn repertoire baseert hij op de Turkse volks- en klassieke muziek, waaraan hij een flinke scheut pop en een vleugje nostalgie toevoegt. Uniek is ook zijn klassiek geschoolde krachtige stem, die tezamen met zijn meeslepende manier van zingen zorgde voor een doorbraak in de Turkse muzikale wereld. Zijn roem vergrootte hij door op te treden met klinkende namen als Alessandro Safina, Emma Shapplin, Gino Castelli en Ömer Faruk Tekbilek. Door deze samenwerking, zijn vernieuwende benadering van muziek en diverse muzikale projecten verwierf Ferhat Göçer in korte tijd aanzien als zanger en werd hij een van de meest geliefde artiesten van Turkije.

Zijn eerste album, dat zijn naam Ferhat Göcer draagt, kwam uit in 2005. Het publiek werd onmiddellijk gegrepen door de verrassende muziekstijl van de nieuwbakken zanger met als resultaat een van de best verkochte cd’s van het jaar.

Ook zijn tweede album -Yolun Açık Olsun-, uitgebracht in 2007, bleek een kaskraker. Çennet, single van deze cd, werd een megahit en hiermee bewees Ferhat Göcer geen eendagsvlieg te zijn, maar een blijvende ster aan het firmament van de Turkse muziekwereld.

Zijn derde cd verscheen in het voorjaar van 2008 en behaalde enorme verkoopcijfers. Net als de vorige albums werd “çok sevdim ikimizi” geproduceerd door Ozan Dogulu. Samenwerking met grote namen als Sezen Aksu, Emel Sayin en Sabahattin Ali droeg eveneens bij aan het doorslaande succes van zijn laatst uitgebrachte album.

Concert: Ferhat Göçer
Datum: vrijdag 5 december 2008
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Concertgebouw De Doelen, Rotterdam
Entree: € 35.-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here