Turkse B-films uit de jaren ’70 en ’80

1
11

Op 20-21-22 november organiseert Filmhuis Cavia een driedaags festival met Turkse fantasy en actiefilms uit de jaren ’70 en ’80. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw produceerde Turkije ontelbare vreemde, goedkope en spannende B-films. Dracula, Tarzan en Superman en Turkse helden als Tarkan en Kara Murat beleefden avonturen in Istanbul.

Filmhuis Cavia presenteert drie dagen vol vreemd Turkse Fruit! Genieten dus, van ondermeer de Turkse versie van Star Wars, de Turkse Rambo en de macabere Kilink in Instanbul. Ingeleid en van commentaar voorzien door filmfan Belit, filmjournalist Barend de Voogd en de Turkse filmkenner Gokay Gelgec, voorzitter van de Cetic Inanc fanclub uit Istanbul.

Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-I
1051 HH Amsterdam
Telefoon 020-681 1419

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here