Turkije van strategisch belang voor EU

4
1

Italië wil de andere lidstaten van de Europese Unie overtuigen van het strategische belang van Turkije voor de unie. Dat heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi woensdag tijdens een bezoek aan Turkije gezegd, meldt Novum/AP. Berlusconi bezocht Turkije om de banden tussen beide landen te versterken.

Hoewel er landen zijn die niet willen dat Turkije tot de EU toetreedt, zal Italië zijn best blijven doen om die landen van het strategische belang van Turkije te overtuigen, aldus Berlusconi. Hij wijdde niet uit over deze landen, maar het is algemeen bekend dat Duitsland en Frankrijk geen voorstander zijn van het relatief arme en overwegend islamitische land als nieuw lid, schrijft nieuws.nl.

4 REACTIES

  1. Eindelijk eens een verstandige daad van een meestal “vreemde’ Berlusconi. Dat Duitsland en Frankrijk nog steeds zo reageren heeft volgens mij alleen maar te maken met het feit dat een groot land bang is om er een nog groter land bij te krijgen; concurrentie van de landbouw in hun land.

  2. Volgens mij omdat die landen overduidelijk in oost europa liggen en turkije maar met een heel klein stukje..
    Je kunt niet één europa willen zijn met hele rijke landen (die de EU hebben gevormd) en hele arme landen.
    Het komt gewoon goed maar het kost veel geduld en wijsheid van beide kanten. Aanpassing vanuit turkije aan de europese grondregels en vanuit de EU om langzaam aan te wennen aan dat grote turkse rijk.
    Economisch is turkije misschien al wel veel verder dan die arme oostblok landen. Afwachten en niet alsmaar denken dat het aan de Islam ligt… wij weten hier toch ook al niet beter dan dat het erbij hoort? ondanks het geschal van die PVV..

  3. Als alle Turkse ondernemers nou eens tegelijkertijd hun geld van de bank zouden gaan opnemen, dan stemt Duitsland wel ermee in. Europese Unie is een christelijke club. Waarom is Europa zo bang voor Turkije ? Bang, dat de geschiedenis zich weer herhaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here