Celstraf voor ontvoering Turkse priester

3
7

Een rechtbank in Turkije heeft dinsdag vier mannen tot vijftien jaar cel veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de ontvoering van een Syrisch-orthodoxe priester. De rechtbank achtte bewezen dat de mannen de geestelijke verscheidene dagen hebben vastgehouden, nadat zij zijn auto hadden overvallen.

De priester was toen op weg naar een klooster nabij de stad Midyat in het zuidoosten van Turkije. De ontvoerders eisten een losgeld van 300.000 euro. Een reddingsoperatie van de veiligheidsdiensten leidde tot de bevrijding van de priester. Hij was ongedeerd.

3 REACTIES

  1. @ artik anlamadim
    1.Als je een terrorist wordt ben je al sowieso geen moslim meer… Mensen kunnen wel zeggen dat ze volgens de Koran handelen maar, dat wil nog niks zeggen…
    2.Hoezo islamitische terroristen..?

  2. ARTIK ANLAMADIM

    Een veroordeelde is nog lang geen terrorist, tenzij hier een rechtelijke uitspraak over is gedaan. Tegenwoordig wordt een ieder, welke een strafbaar feit heeft begaan, TE snel, “terrorist” c.q. “crimineel” benoemd.
    “Islamitische terrorist” dit slaat al helemaal nergens op. Het gaat hier om een orthodoxe-priester, alleen al om die reden neig je dit soort onnodige benaming(en) te gebruiken. Geloof staat buiten deze zaak. Ik verzoek je dan ook niet te oordelen, dit is de taak van de rechter…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here