Turkse regering woedend op Sarah Ferguson

4
2

De Turkse regering is woedend op de voormalige hertogin van York, Sarah Ferguson, omdat ze vermomd en met een verborgen camera de erbarmelijke toestanden in Turkse kindertehuizen heeft vastgelegd. De Turkse kranten staan al dagen vol van foto’s uit de documentaire meldt het Algemeen Dagblad.

Tv-zenders besteden er aandacht aan, columnisten leveren commentaar op de ‘hertogincrisis’ en de Turkse ambassadeur in Londen heeft een protest ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De minister die verantwoordelijk is voor de huisvesting van wezen, ongewenste kinderen en geestelijk gehandicapte kinderen kritiseert de undercover actie van Fergie als een politiek gemotiveerde lastercampagne tegen Turkije, schrijft de krant.

4 REACTIES

 1. ze heeft het goed gedaan.. die dingen moeten opgelost worden., die onschuldige kinderen moeten dat niet meemaken.. dat verdienen ze niet ..

 2. deze actie van haar kan ook niet, maar wat ik nu even belangrijker vind, is dat ze zaken naar buiten heeft gebracht die eerder de aandacht verdienen…

  don’t kill the messenger if you are wrong in this one…

  pak in ieder geval de toestand van de kinderen eerst aan. en doe dan ook nog je zegje tegen haar!

  ayip otesi bir durum. bu cocuklara yapilanin gunahi cok buyuk!

 3. Tja.. Kritiek op ’n mistand kun je vaak alleen undercover doen, vanwege de strenge afscherming van ’t ongeziene ongemak of kwaad; zoiets in Nederland is vaak gebeurd en was toen inene geen kritiek op nederland als staat en eergevoel; als ’n broer ruzie heeft met z’n zusje is dat ook de ‘StaatsEhre im Beding’ ? Je kan alles wel superheilig maken maar dan blijft ’t wat’t i-s nl. gemáakt. Günther Wallraven pakte als Ali goed, enwel als turkse Ali verkleed, uit naar de Duitse ondernemingen die Turken miserabel behandelden, de Turkse regering was toen vol lof.. Zelfde actie op’n andere plaats, dat kon wel. Hypocrytsie(tegenstrijdig egocentrisme) noem je zoiets dat wel naar die ánder mag maar niet naar jezelf of eigengroep. Volwássen heet dat, in plaats van stenentijdperkgedrag.
  Vuilewas moet juist wel buiten hangen als niet anders kan, God/Allah vereist open-baring van waarheid, zeker bij misstand en dit gaat vóor/bóven elke eer,..
  Kranten pakken dagelijks mistanden vd overheid aan, in Nederland, Deutschland en Turkije (ook dankzij Ata Türk die ’n open samenleving wilde!), da’s(dat is) gezonde interactie, antecipatie, tot gezondere maat-schappij. Ik mis ’n gezond pro-woord, want tiz alweer lekker eenzijdig; wel moet gezegd worden dat het beter is dit te doen in samenwerking met turken of ’n verklaring dat men positief staat tegenover Turkije; turken die kritisch zijn worden echter snel vervolgd of erger, christenen die bij drukkerij bijbels in Turkije uitgaven werd de keel zelfs doorge-sneden, zonder veel protest in Turksemedia in medesolidairverklaring.. terwijl de koraan wel vrij gedrukt hier mag worden en de politie wilders’typen die tegen zijn aanpakt -vrijer dus hier-. Turkse-Ombudsman geweigerd door hooggerechtshof Turkije is ’n blamage; ’n ombudsman/vrouw is ’n scheids-rechter die met overheidsmacht problemen met die overheid of rechters neutraal en met hoge authoriteit oplost ten behoeve van het beste voor beide partijen, maar in elk geval het gewone volk dat geen dure slimme rechters kan betalen. De EG eist dit terecht van elke nieuwe lidstaat, de regering had haar best gedaan de Ombudser er te krijgen, maar rechters zijn mogelijk bang voor de nieuwe scheidsrecht-rechter als concurentie, die dan ook despotisme ofwel absurde alleenheerschappij en absurde priveleges van sommigen der rechters kan aanpakken..
  “Een dief blijft liever in donkerheid”, laat de pers jedenfalls die betroffene kinderen niet in de kou staan, is ‘hauptsache’. Veelgoeds!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here