Batman wil Batman aanklagen

4
4

De burgemeester van de stad Batman in het Zuid-Oosten van Turkije gaat de makers van de Batmanfilms voor de rechtbank dagen. De man zegt, zo meldt nieuwsagentschap Dogan dat de filmmakers gebruik maakten van de naam van zijn stad zonder toelating. ‘Er is maar een Batman op deze wereld’, zei burgemeester Huseyin Kalkan volgens De Standaard.

‘Zonder ons daarvan te verwittigen namen de Amerikaanse makers van de film de naam van onze streek.’ De stad Batman is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en telt zo’n 230.000 inwoners.

4 REACTIES

 1. dan moet hij de maker van het stripfiguur aanklagen…en dat gaat weer eens 50 jaar terug!

  onzin!

  je kan ook op andere manieren aandacht vragen voor je stad! Al zou ik niet weten waarom, want het was tot 2 keer aan toe dat mijn ervaring met de stad geen fijne is.

  gesloten, conservatieve, niet vriendelijke bevolking, met veel dominane mannen en veel zelfmoord onder meisjes!

 2. deze burgemeester is lid van de DTP, deze man is koerdish en wil de imago van turkije verslechteren… met zo een domme uitspraak

 3. Achtergrond, eigenlijk is hij zowel ’n eerdere Superman als Superkat, “Catman” klonk nog wat onvoldoende, daar als personage hij engels ‘Battle’ (Strijd) aangaat met kwaad, dus ‘Battle (Super=) Catman’, zijn Batch en Bat-car staan centraal, verder ‘Bad-contra’ verkort wordt ook “Bat”, man en ‘bat’ zijn 2 engelse nietturkse of nietkoerdische woorden, qua bedoelingen.
  Als Anna Tall (engels Anna de Groot) in Limburg in ’n stripverhaal voorkomt, dan kan Anatolië(Antalya) en Limburk als bij toeval dat plaatsen in ’n anderland zijn ’n nieuw taal-toeval proces opstarten. Duitse ‘bellen’ is her nederlandse ‘blaffen’, en ‘Even’ lijkt op turkse even of eves ? Zo kun je leukste woord-“processen” krijgen, over inweze ’t ’taaltoeval’
  – maar gelukkig, veel turken en anderen zien de onzin van deze new-way toerisme-PR van deze burger-master(burgemeester) in die kennelijk tijd teveel over had om dit er nog naast te doen, de burgers hoor je nl. helemaal niet, dus zegt ’t meer over deze DTP signor. Tijd dat Zorro opduikt? Of ’n sjeik die hem tot ere badmeester maakt in “Verweggistan”.. (‘grapje’).

 4. Even ter verbetering; meeste afkomstigheid is samenvoegsel van deze 3 woorden; Bird Cat en Man, hij is nl. vogel(eng. bird) en kat(cat) en mens(Man), hij vliegt als ’n supercat
  om onrecht te bestrijden; Batman kan ook vereerd zijn met Batman, en atributen gaan verkopen eventueel van deze “naamgenoot”, ook kan elke batman(inwoner) vd stadskas geld vragen, omdat-ie als mede stadsnaam-drager geldelijke rechten vermeend te mogen krijgen.. Dit ‘precedent’ verdient dan weer geen navolging..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here