Turks proces van de eeuw gestart

2
3

In Turkije is gisteren een begin gemaakt met het controversiële monsterproces tegen 86 verdachten. Het gaat onder meer om oud-generaals, academici, hoofdredacteuren, een linkse partijleider en een advocaat. Zij worden ervan beschuldigd door middel van politieke moorden, aanslagen en psychologische oorlogsvoering een staatsgreep te hebben voorbereid tegen de islamitische AKP-regering.

Het proces tegen het geheimzinnige ‘Ergenekon-netwerk’ wordt volgens het Algemeen Dagblad gezien als het ‘proces van de eeuw’ dat licht kan werpen op de schimmige relaties tussen militairen, geheime diensten, terroristen en nationalistische extremisten die tegenstanders zijn van de ontluikende liberale democratie en van toetreding tot de EU. De nationalistische pers kritiseert de zaak als een politiek proces bedoeld om critici van de islamitische regering van premier Erdogan de mond te snoeren.

2 REACTIES

  1. het is allebei waar…
    net terug uit Turkije, en daar begrijpt niemand meer wie of wat er gebeurt…EEn Taxichaffeur zei hierover; zelfs zangers en zangeressen worden aangeklaagdf. voor je het weet ben je zelf ook verdacht!

  2. Het is goed dat eindelijk diegenen die ‘onrust’ (=mede-verantrwoordelijk voor terrorisme, moorden op ambternaren en aanslagen) veroorzaken voor het recht worden gedaagd.

    Dit is een stap naar de oplossing van de turkse maffioso, corrupte politici/generaals en de pkk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here