Milli Görüs vindt geld voor moskee

0
4

De Turkse islamitische organisatie Milli Görüs wil op 16 oktober beginnen met de bouw van de omstreden Westermoskee. Dat is opmerkelijk omdat de vereniging tot voor kort enkele miljoenen euro’s voor de bouw tekort kwam, schrijft Het Algemeen Dagblad.

`Onze nieuwe partner zal de financiële tekorten voor de bouw opvullen,’’ zegt advocaat Deniz Köker van Milli Görüs. Volgens hem wil de vereniging in eerste instantie een casco gebedsruimte neerzetten. ,,De kosten daarvan liggen op ongeveer 4,5 miljoen euro. Milli Görüs heeft al 4 miljoen euro bij elkaar gekregen. De rest wordt betaald door de nieuwe bouwpartner die we hebben gevonden.

Het is een Nederlands bedrijf waarvan we de naam voorlopig niet bekendmaken. Dit doen we om eventuele problemen met Stadgenoot te voorkomen,’’ aldus Köker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here