Turkse maakt furore in Den Haag

0
1

Dat haar dochter het heeft geschopt tot eerste bewindsvrouw van Turkse afkomst, vervult niet alleen moeder Albayrak met trots. Vrijwel alle Turken in Rotterdam-Zuid dragen Nebahat Albayrak (40) op handen, aldus Cezmi Doganer, oud-voorzitter van een Turkse wijkvereniging in het Algemeen Dagblad.

Ze groeide op in Rotterdam-Zuid en ging na haar studie rechten in Leiden en Ankara naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1998 kwam ze voor de PvdA in de Tweede Kamer en in 2007 trad ze aan in het kabinet als staatssecretaris van Justitie.

Het verhaal van een migrantenkind dat schijnbaar moeiteloos haar weg weet te vinden in de Nederlandse samenleving, is te lezen in de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here