Turkse Laydown in Beauforthuis

0
2

Op zaterdag 11 oktober wordt het Beauforthuis ingericht als een grote loungebar. Er is Turkse thee, lekkere hapjes en wierook. De zaal gaat open om 20.00 uur en om half tien gaat de muziek los: Tineke Postma, saxofoniste en bandleider extra-ordinaire, ontmoet de Turkse zangeres Esra Dalfidan. West en oost komen samen in frisse jazz en pop en de band groovet door tot middernacht! Kaarten voor dit middenoosters lounge-spektakel kunt u bestellen via www.beauforthuis.nl.

Zangeres Esra Dalfidan mengt haar Turkse achtergrond met het Westen. De uitkomst is een mengvorm van mystieke Turkse en Azerbeidjanse liefdesliederen met jazz of frisse op pop georiënteerde muziek. Haar traditionele liedjes op een bedje van rustige jazz zijn weemoedig en verlangend. In het Engels vult ze de typische oosterse toonladders staccato en vurig in.

Saxofoniste Tineke Postma staat bekend om haar wonderschone saxgeluid, haar ideeënrijkdom, haar improvisaties en haar talent om eigen stukken te componeren. Tineke en Esra passen helemaal in onze serie Multicul Laydown: twee uitstekende musici uit verschillende culturen, die prima in staat zijn ‘het andere’ te benaderen, aan te voelen en te omarmen, bijgestaan door een ijzersterke band van jazz-iconen.

Dit is het eerste Multicul Laydown concert van een complete serie: volgende maand een Marokkaanse Laydown (Thidrin op 15 november) en over 2 maanden een Antilliaanse Laydown (Randal Corsen Group op 13 december)
zaterdag 11 oktober, 20.00 uur
Multicul Laydown met Esra Dalfidan & Tineke Postma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here