Kleine groep heeft moeite met taal

0
1

De wat ouder en minder goed opgeleide eerste generatie Turken heeft het meest moeite met de Nederlandse taal. De tweede generatie blijkt nauwelijks problemen te hebben met het Nederlands. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die maandag openbaar werden.

Ongeveer 15 procent van de Turken heeft vaak of altijd moeite met het voeren van een gesprek en met lezen en schrijven in het Nederlands. Schrijven geeft het vaakst problemen.

In Nederland geboren Turken en Marokkanen rapporteren nauwelijks grote problemen met de taal. Ze verschillen daarin niet van Surinamers en Antillianen, van wie ook de eerste generatie al relatief weinig problemen met het Nederlands ondervindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here