Vrees voor lot moslimmeisjes

1
8

Rotterdam maakt zich zorgen over allochtone meisjes, die na de zomervakantie niet meer zijn teruggekeerd naar school. Het college wil onderzoeken om hoeveel gevallen het gaat en of zij in hun land van herkomst tegen hun wil zijn uitgehuwelijkt.

De PvdA wil zelfs dat de gemeente de meisjes opzoekt in de landen van herkomst om ze daar indien nodig te helpen. ,,Het kan zijn dat alles okay is, maar ook dat zo’n meisje verdrietig wegkwijnt omdat ze gedwongen is met iemand te trouwen,’’ zegt fractievoorzitter Peter van Heemst.

Hoe groot het probleem is van uitgehuwelijkte minderjarige meisjes die achterblijven, is nog onduidelijk. Maar bijna elke Rotterdamse school kent wel gevallen van meisjes tussen 14 en 16 jaar oud, die om die reden niet meer terugkeren na een vakantie. Vaak gaat het om meiden uit landen als Pakistan, Turkije en Marokko.

1 REACTIE

 1. het gaat om enige tientallen meiden per jaar.

  vorig jaar hebben de gemeente rotterdam en de gemeente amsterdam een onderzoek laten uitvoeren. Daaruit bleek dat dit een veelvoorkomend fenomeen is. Het valt ook onder ‘criminaliteit’ omdat het ongewild uithuwelijken valt onder martelen en dwang!

  In het kader van eergerelateerd geweld wordt het ook meegenomen in de aanpak van dat laatste!

  helaas, valt er nog veel te gebeuren.

  jammer van de KOP. Het heeft namelijk niets tot miniscuul weinig met Islam te maken.

  dat de meisjes moslim zijn is een logisch gevolg van het feit dat ze uit landen komen waar deze conservatieve patriarchale eerculturen voorkomen afkomstig zijn en dat hier de meeste mensen toevallig ook moslim zijn…maar het bewijs dat het niets met islam te maken heeft is dat het ook voorkomt onder hindoes en oosters orthodoxe christenen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here