Turkse president in Armenië

1
1

De Turkse president Abdullah Gül is zaterdag in de Armeense hoofdstad Jerevan aangekomen voor een historisch bezoek. Het is de eerste keer dat een Turks staatshoofd in Armenië is sinds dat land in 1991 onafhankelijk werd.

Gül gaat naar de kwalificatiewedstrijd Armenië – Turkije kijken in Jerevan en spreekt er zijn Armeense ambtgenoot Serge Sarkissian. Armenië en Turkije hebben geen diplomatieke betrekkingen en de grens tussen beide landen is door Turkije gesloten.

“Het is mijn wens dat deze wedstrijd bijdraagt aan het slechten van grenzen tussen twee volken die een gemeenschappelijke geschiedenis delen en bijdraagt aan regionale vriendschap en vrede”, zei Gül voor zijn vertrek.

1 REACTIE

  1. De Turkse president Abdullah Gül werd uitgefloten door het publiek toen hij het stadion in Jerevan betrad voor de voetbalwedstrijd . Ook tijdens het Turkse volkslied weerklonken er fluitconcerten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here