Medlive Mirkelam Concert & party

0
4

Mirkelam, Turkse popster met een grote reputatie die al een decennium stand houdt, komt naar Nederland om een spetterend optreden te geven in The Sand, de nieuwe hippe locatie van Amsterdam. Na dit concert volgt een afterparty met muziek van bekende dj’s en een percussieshow.

Stichting Mystiek presenteert op deze avond haar nieuwe concept ‘MedLive’. Dit concept heeft als specifiek doel Turkse pop, gecombineerd met live instrumentale en mediterrane clubmuziek, naar Nederland te brengen.

Zanger Fergan Mirkelam die als Mirkelam door het leven gaat, werd op 20 mei 1966 in Istanbul geboren. Zijn lagere en middelbare school doorliep hij hier, vervolgens ging hij naar de Universiteit van Izmit om geofysica te studeren. Op het lyceum begon hij zich met muziek bezig te houden en werd solist van het schoolkoor. Tijdens zijn studie aan de universiteit bleef hij zingen en werkte daarnaast als dj. Nadat hij was afgestudeerd begon Mirkelam als dj bij de grote radiozenders van Turkije, zoals Best FM en Istanbul FM. Hij was medeoprichter van het radiostation Balins FM.

Mirkelam werkte, voordat hij als soloartiest doorbrak in Turkije, met verschillende grote namen als Nazan Öncel, Emel, Kayahan, Burak Kut, Levent Yüksel en Özlem Tekin. Hij werkte voor hen zowel als liedjesschrijver als vocalist.

De ontdekking van Mirkelam door het grote publiek kwam in het jaar 1995, met zijn debuutalbum ‘Her Gece’, dat als een bom insloeg. Dit album werd in ongekende aantallen verkocht en iedereen praatte over Mirkelam. Dat kwam mede door zijn rol in de clip van ‘Her Gece’, waarin hij constant rende terwijl hij aan het zingen was. Hierdoor kreeg Mirkelam de bijnaam ‘koşan adam’, wat ‘rennende man’ betekent.

Drie jaar later, in 1998, kwam zijn tweede album ‘Joker’ uit. Mirkelam bestormde opnieuw de hitlijsten van Turkije met het nummer ‘Ah Bir Joker’. In 2001 presenteerde Mirkelam het album ‘Unutulmaz’ dat ondere andere hits als ‘Kokoreç’ en ‘Terle’ bevat. Weer drie jaar later volgde ‘Kalbimde Parmak Izin Var’. Zijn laatste album ‘Mutlu Olmak Istiyorum’ verscheen in 2006 en kende een groot succes door nummers als ‘Asuman Pansuman’ en ‘Elma Değil Ayva’.

Medlive Mirkelam Concert & Afterparty
Datum: Zaterdag 4 oktober 2008
Aanvang: 23.00 uur
Locatie: The Sand
Adres: Mekongweg 5, Amsterdam
Prijs: € 25.-

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here