‘Verdachte kaping ging op vakantie’

0
2

Familie van de man die dinsdagavond is aangehouden in verband met de mogelijke kaping van een Transavia-vliegtuig op Rotterdam Airport gelooft niet dat hij van plan was het toestel te kapen. “Fathi zou nog geen vlieg kwaad doen. Dit past niet bij hem”, zei de broer van de verdachte woensdagavond in Hart van Nederland op SBS 6.

Verdachte Fathi K. (31) ging volgens zijn broer met zijn vriendin “gewoon op vakantie” naar Bodrum. “Hij had lastminute geboekt en zou 22 dagen op vakantie gaan. De familie had hem daarbij financieel geholpen”, zegt zijn broer Mehmed volgens Nu.NL.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de verdachten van de vermeende vliegtuigkaping op Rotterdam Airport de dupe zijn geworden van een wraakactie van een vroegere, drugsverslaafde vriend.

Justitie verklaart dat zij het Dordtse stel – hij van Turkse komaf, zij Marokkaans – ervan verdenken het vliegtuig te hebben willen kapen. Aanleiding hiervoor was ‘een serieuze melding bij 1-1-2 vlak voor vertrek’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here