Turkse werknemers klagen baas aan

2
4

Negentien Turkse werknemers van het Oosterhoutse bedrijf Den Braven Sealants hebben zondag bij de politie in Tilburg aangifte gedaan van discriminatie door directeur Cees den Braven. Die wil niet op de aantijgingen in gaan.

“Ik weet daar niks vanaf” zegt hij tegen BN/DeStem. Volgens een bij de redactie van de krant bekende woordvoerder van de Turken loopt het de laatste maanden de spuigaten uit. “Den Braven roept dat alle Turken klootzakken zijn en dat ze allemaal moeten opflikkeren. Hij zegt dat de Turken de fabriek kapot maken.”

De zegsman wijst erop dat het juist de Turkse medewerkers zijn die Den Braven Sealants hebben gemaakt tot wat het nu is: een bedrijf in kitten en lijmen dat over de gehele wereld vestigingen heeft. “Wij voelen ons vernederd. Als hij nu zou roepen dat iedereen een klootzak is, dan voelen we dat niet. Maar hij noemt elke keer de Turken.”

In 1992 kwam Den Braven al eens in opspraak door enkele vermeende discriminerende uitspraken. Hij zou over zijn voetbalclub gezegd hebben dat er ’te veel van die zwarte jongens rondlopen’.

2 REACTIES

  1. er zijn meer sectoren en bedrijven in Nederland waar nog altijd witte nederlanders de baas zijn die na 40 jaar de turken te hebben ingezet, deze nu ondankbaar afdoen voor goedkopere werknemers! Maar ze vergeten dat vooral de Turken van toen een hart, houding en een (werk)ethiek hadden, die bij menig pool en of bulgaar ver te zoeken is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here