Ophef over ‘VIP-moskee’ in Ankara

3
3

Plannen voor de bouw van een enorme moskee in de Turkse hoofdstad Ankara hebben tot onrust en kritiek geleid. Volgens Turkse kranten, die spreken over de ‘VIP-moskee’, gaat het om een mega-bouwwerk dat een synthese moet worden van klassieke en moderne bouwvormen.

Volgens de krant Hürriyet moet de eerstesteenlegging van het tien miljoen euro kostende bedehuis in oktober plaatsvinden. Omdat er speciale voorzieningen voor prominente gasten worden aangebracht heeft het gebouw nu al de reputatie ‘regeringsmoskee’ te zijn.

Volgens de kranten biedt het zeker plaats aan 15.000 gelovigen, het ministerie voor godsdienstzaken houdt het op 5.000. De moskee moet in de buurt van het ministerie komen en plaats bieden aan de duizend medewerkers. Tot nu toe waren de ambtenaren aangewezen op een sporthal. Een onderaardse gang moet de moskee met het ministerie verbinden.

Vooral het feit dat er aparte ingangen en wasplaatsen worden aangebracht voor prominenten zorgt voor ophef schrijft het Katholiek Nieuwsblad.

3 REACTIES

  1. fijn, nog meer moskeeen…

    we besteden nu al meer dan 90 procent van de cultuur renovatie subsidies aan mskeeen…

    nieuwbouw in moderne stijl (iet anders dan alleen beton en glas) hebben alleen een enkele winkelcentrum (maar dat ook alleen in Istnbul en ook maar 2 van de 10)…

    even nadenken en je komt tot de onclusie dat dat geld in zoveel anders kan worden besteed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here