LiteSide Festival in Amsterdam

0
1

Van 22 t/m 24 augustus zet het LiteSide Festival voor de derde keer vernieuwende kunstenaars in de schijnwerpers die zich laten beïnvloeden door oriëntaalse en westerse cultuur. LiteSide staat voor de mix tussen hippe oriëntaalse en westerse cultuur. Voor deze derde editie verhuist LiteSide naar de hottest spot voor evenementen in Amsterdam: de Westergasfabriek. Het programma vindt plaats in het Machinegebouw, het Ketelhuis, de Flexbar en op het terrein waar een lounge komt met lekkere oriëntaalse hapjes. En er zijn gratis straatacts en activiteiten.

Het festival wordt op vrijdag geopend met een performance/modeshow van Said Mahrouf. Beeldend kunstenaar Ben Benaouisse houdt een staking tegen de barbarij en verblijft 24 uur in een kooi op het festivalterrein. Er is een Eastern Urban avond met de favoriete rapgroep H-Kayne uit Meknes en Turkije’s beroemdste rapper Ceza. Verder een literaire avond met aanstormende woordkunstenaars zoals Raja ‘Goedemorgen Nederland’ Felgata, Salaheddine Benchikhi en Hasna El Maroudi. In Walk on the Liteside (fotografie) presenteert o.a. Batoul Shimi haar eigen perspectief op de buurt.
En natuurlijk nog veel meer!

Het LiteSide Festival richt zich op de nieuwste trends en jong creatief talent voortkomend uit de kruisbestuiving tussen Oost en West in verschillende disciplines. Het wil de rijkdom, meerwaarde en de positieve bijdrage van oriëntaalse burgers aan de samenleving tonen. Met een veel breder programma dan de voorgaande jaren wil LiteSide dit jaar 7000 bezoekers trekken.

LiteSide Festival
22 t/m 24 augustus 2008
Westergasfabriek, Amsterdam
Oriëntaalse en westerse cross-overs met dans, mode, film, literatuur, beeldende kunst, debat, performance, muziek en club/dance.
Toegang terrein: gratis / Prijs per voorstelling: € 6,- tot € 10,-
Info en pre-sale: www.liteside.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here