Uit Duitsland gezet na eerwraak

7
2

Een Duitse rechter laat een Turkse man uitzetten die is veroordeeld voor eerwraak. Als de 23-jarige zijn straf heeft uitgezeten, moet hij Duitsland verlaten. Dat heeft een rechtbank in Stuttgart bepaald, meldt de NOS.

De Turk vermoordde in 2004 de nieuwe vriend van zijn zus door hem veertig keer met een mes te steken. De moord was ‘nodig’ om de eer van de familie te redden. De zus was nog niet gescheiden.

De man moet een gevangenisstraf van negen jaar uitzitten. Hij is in Duitsland geboren. Desondanks ziet de rechtbank hem niet als een echte Duitser. Hou zou sterk verbonden zijn met de Turkse leefstijl, cultuur en taal.

7 REACTIES

 1. Zelfde geldt ook voor Nederland, ik zou nooit op de Nederlandse paspoort vertrouwen als turks zijnde. Dus investeer zo min mogelijk in nederland en probeer een terugkeer naar de land van herkomst te bewerkstelligen.

 2. ‘Dus investeer zo min mogelijk in nederland en probeer een terugkeer naar de land van herkomst te bewerkstelligen’

  vooral als je van plan bent te leven alsof je nog in de middeleeuwen leeft!

 3. Ik vindt het wel raar dat ze iemand het land uitzetten voor eerwraak. Ik had een lange gevangenisstraf verwacht van minstens 15 jaar.

 4. Kamer dat is toch een keuze die hij of zij zelf moet maken? Waarom heb je daar meteen een oordeel over. Er zijn genoeg Turken die op den duur terug willen naar land van herkomst. Niets mis mee toch? Ik zie de link niet naar de middeleeuwen etc? Je maakt aannames, kun je zien hoe deze man of vrouw leeft?

  De Italianen en Spanjaarden zijn ook ooit eens terug gegaan. Waarom zouden Turken niet in grote getale kiezen voor Turkije?

 5. daantje,

  je kan een keuze maken om in een ander (al dan niet moederland) te gaan leven en wonen, natuurlijk, maar om de keuze daarvoor te linken aan een zogenaamd vertrouwenskwestie in NL en dat als voorbeeld naar voren te halen bij zo een dergelijk nieuws vind ik nou niet getuigen van slechts een objectieve en persoonlijke mening, maar eerder van een negatief beeld.

  De vergelijking naar middeleewen leg ik omdat de redenatie impliceert dat de straf voor de daad niet passend zou zijn. I.p.v. afkeur van de daad, daat hij in op het niet vetrouwen in de houding van het gastland. dat wekt te indruk dat hij ongeacht de daad, achter de cultuur staat en naar dat land terug wilt. wat mij betreft wordt turken die dit doen zelfs de turkse nationaliteit ontnomen in Tukije!

 6. daanje,

  Turken gaan ook net als italianen en spanjaarden ook terug, (en dat lijkt me ook goed als dat kan en kansen biedrt en mensen gelukkiger maakt) maar om even op jou vergelijkin in te gaan, er zijn wel wat belangijke verschillen…bij spanaaden en italianen ging het om de eerste generatie die terugging na 20 jaar (en hun economie werd in 12 jaar tijd 3 keer zo groot). we hebben het bij turken over hier geboren en getogen jongens (maar 5 procent is vrouw tot nog toe volgens het CBS) die teruggaat. terug??? wat is terug als je hier bent geboren. Maar goed, het zijn vooralsnog maar enkele tienallen personen per jaar en het wordt al minder! Vooral nu ze zien dat in turkije de stabiliteit ver is te zoeken helaas. (i.t.t. in spanje en italie waar economische vooruitgang en politieke stabilteit continu was) Begrij me goed, het gaat bete en beter in Turkije, maar een fgestudeerde Nederlands Turk (want het zijn vooral deze jongeren die nu gaan) werken maar een jaar voor gemiddeld 650 Euro! daarna zien ze in dat het toch niet zo heel erg fijn was. sommigen blijven (gelukkig) inmiddels zijn er ook al een paar terug! Men ontdekt dat ze niet o 1, 2, 3 kunnen concurreren met turken uit Turkije die ook hogere opleidingen hebben en die de voorkeur genieten bij werkgevers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here