‘Koerden achter aanslagen Istanbul

6
8

Koerdische opstandelingen zitten achter de bomaanslagen die vorige week in Istanbul zeventien mensenlevens eisten. Alle verantwoordelijken voor de dubbele aanslag zijn opgepakt. Dit heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Besir Atalay zaterdag gezegd tijdens een persconferentie.

Het zijn acht verdachten, die lid zijn van de PKK. Volgens de Turkse autoriteiten zit de PKK dus achter de bomaanslagen. De verboden Koerdische Arbeiderspartij ontkent echter elke betrokkenheid.

6 REACTIES

 1. Dit nieuws is niet meer dan Bullshit……

  Kijk eerst in je eigen huis i.v.m Turkse Erganekon terroristen…..

  We zouden nooit een aanslag plegen op een wijk die vooral bewoond wordt door koerden…..

  Als je liegt prima maar wel een logische leugens verzinnen okeee

 2. Ahmad,

  als je wilt beweren dat de PKK geen onschuldige koerden doodt, dan maak je jezelf echt belachelijk! Ik kan je een waslijst van aanslagen geven waarin ze ook dat hebben gedaan.

  helaas, want dat er een rechtvaardige oplossing voor het Koedische vraagstuk in Tukije moet komen, daar ben ik het mee eens, maar niet met terrorisme. En d PKK is bij tijd en wijle afgestapt van haar eigen beleid, vooral op momenen dat ze in het nauw werden gedreven.

  De PKK heeft vaker burgerdoelen gehad. De mannen die zijn opgepakt hebben ook al bekend. Wat ze ook zeiden is dat ze om de tuin zijn geleidt. Dat ze niet hadden verwacht dat er zoveel doden zouden vallen. Maar dat het van de partij moest, dat staat vast!

 3. enneh, ahmad, Ergenekon wordt ook aangepakt. Hopelijk zullen allen die moorden en doden voor hun eigen zaak in turkije voor het gerecht komen. van welk pluimage dan ook

 4. @ Ahmad
  Wat bedoel je met ‘we’ idioot ben jij ook een terrorist ofzo.
  PKK is tegenwoordig net als de FARC afgeslagen van zijn doel, De top van de PKK misbruikt zijn volk.
  Ze zeggen voor de vrijheid van het koerdse volk vechten, dat is allemaal bullshit. Ze misleiden veel koerden door te zeggen: vecht voor je volk vecht voor je vrijheid biji Kurdistan etc.

  Volg je het nieuws niet? PKK heeft een aanslag gepleegd in
  het noorden van Irak tijdens een koerdse protest.
  En nog iets er zijn zo vaak leden van de Pkk opgepakt met Amerikaanse en Russische wapens als de koerden hun eigen land zouden hebben. Weet ik zeker dat Amerika hetzelfde doet als in Irak, dus ze verhandelen alle ondergrondse rijkdommen die in Oost-Turkije zit. In Turkije is er een wet dat het opgraven van grondstoffen zeer limiteerd.
  Turkije heeft de capaciteiten om Griekenland in 45 min. te veroveren. De PKK terroristen kunnen echt niet hun eigen land maken of een gebied controleren als de Farc. Het Turkse leger houdt zich gedeisd, omdat Europa en de Vs meteen zich ermee gaan bemoeien.

 5. htypro,

  nuanceren en je beperken tot een onderwerp lijkt me wel op zijn plaats. je geeft antwoord op Ahmad, maar haalt er ook een paar zaken bij niet niet ter zake doen!

  Zo is er dus geen restrictie op oliewinning in zuid-oost Turkije. er is geen enkel document of wet of bekend gesprek daarover, maar wel een hardnekkige geloof dat het er wel zou zijn en (in lijn van complottheorie denken) is die al sinds het begin van de republek bestaat in nationalistische anti-imperialistische kringen…feit is wel dat oliewinning in dat gebied internationaal wettelijk (inzake onderdrondse bronnen en olie en gas bellen die doorlopen onder andermans grond) nog voor het onderling geregeld werd, is stopgezet, maar daar is Turkije zelf debet aan geweest in 1938! Want wat bleek namelijk, in ZO Turkije is de grondlaag over het gemiddelde genomen te diep. in de syrische vlakte en in noord irakese vlakte (de naam zegt het al, vlakte) hoeft met gemiddeld 8 km minder diep te boren voor dezelfde olie en gasbel! Ondank deze feiten heeft men in turkije tussen 1920 en 1935 meer dan 90 ja-knikkes geplaatst om olie te winnen, wat bleek, het kostte inderdaad te veel om winstgevend te zijn. de ja-knikkers staan er sindsdien op laag pit te draaien of stil. de hardnekkige sentimenten echter dat het eigenlijk wel zou kunnen maar dat turkije niet zou mogen, die blijven op volle toeren!

  dat met de kracht van het trukse leger valt trouwens ontzettend mee. Je moet op zijn minst nuanceen en realistisch blijven. Het Turkse leger beschikt wel over veel mannen, maar niet bijvoorbeeld over raketten die verder kunnen dan 120 KM…en die heeft griekenland wel! (niet dat dat hen oppermachtig maakt. en met zulke raketten raak je erg veel! Vooral omdat Turkje ook geen anti raket raketten heeft! Alleen die paar op Amerikaanse bases! aanvallend is het Turkse leger niet zo sterk (daar is het ook niet op ingerust, sinds ataturk is het turkse leger op defensieve basis opgerust), maar op eigen terrein waarschijnlijk in het midden oosten onverslaanbaar, maar ja, de staten in het midden oosten (afgezin van Iran) zijn zelf ook allemaal van het westen afhankeljk voor hun interne en externe souvereiniteit!

 6. Nee, ik probeer hem uit te leggen dat als de koerden hun land krijgen, de Vs zich er meteen gaat vestigen net als in Irak.

  Waarom heb je het nu alleen over olie…
  In Turkije bevinden zich er meer grondstoffen dan alleen olie en gas.
  In Turkije heb je naast olie en gas ook Bohr, Neptunium en Plutonium.

  Turkije heeft niet genoeg technologie om Bohr te bewerken. Dus wat gebeurt er nu in Turkije. Onbewerkte Bohr wordt in kleine aantallen verkocht aan de VS. En de Turken kopen bewerkte Bohr voor het drie- tot vierdubbele prijs terug.
  Ze willen niet dat alle grondstoffen uit de grond wordt gehaald, daarvoor is die wet die de opgraving van grondstoffen in Turkije limiteerd.
  En Bohr bevindt zich voor 70 % in Turkije.

  En nu Plutonium. Plutonium is een grondstof dat in kerncentrales gebruikt kan worden om energie op te wekken.
  Plutonium bevat enorm veel energie. In Turkije alleen al bevindt er ca. 800000 ton Plutonium in Turkije. Dat maakt Turkije het land met de meeste Plutonium. De 2e land met de meeste Plutonium is Bulgarije zij hebben 2500 ton aan Plutonium. Als deze grondstof wordt verkocht verdient Turkije
  50x het bedrag van de huidige schulden.

  Nog geen half jaar geleden hoorde ik op het nieuws dat 7 wetenschappers met een helikopter naar het oosten van Turkije werden vervoerd om een oplossing te vinden voor de energieprobleem van de wereld. De helikopter is neergestort, maar ze weten niet waardoor de helikopter is neergestort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here