Vertrek Kaya afgedwongen

0
3

GroenLinks-wethouder Orhan Kaya is niet vrijwillig opgestapt, maar onder zware druk gezet om af te treden. Een delegatie van Rotterdamse coalitiepartijen heeft vorige week tijdens een crisisoverleg het vertrouwen opgezegd in de onlangs opgestapte wethouder (participatie en cultuur).

Pas daarna heeft Kaya zijn conclusies getrokken en zijn ontslag ingediend. Dat bevestigen verschillende bronnen aan het Algemeen Dagblad. Officieel heet het dat Kaya zelf heeft besloten om op te stappen, omdat hij ‘gebrek aan vertrouwen bij de coalitiepartijen ervoer’.

Dat heeft Kaya afgelopen dinsdag zijn partij laten weten vanaf zijn vakantieadres in Turkije. Tot op heden is hij onbereikbaar voor commentaar, schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here