Wethouder Orhan Kaya stapt op

1
4

Orhan Kaya, de Rotterdamse GroenLinks-wethouder, treedt af. Kaya, verantwoordelijk voor participatie en cultuur zegt ‘te weinig steun te ervaren’ van zijn coalitiepartners. De GroenLinks-bestuurder lag de afgelopen twee jaar geregeld onder vuur. Hem werd vaak verweten niet kordaat op te treden.

GroenLinks vormt sinds mei 2006 een coalitie met PvdA, VVD en CDA. De partij beslist binnenkort in een extra ledenvergadering wie Kaya opvolgt.

Orhan Kaya (Hozat (Turkije), 3 juli 1973) was vanaf 2006 wethouder voor participatie en cultuur in de gemeente Rotterdam. Hij was de enige wethouder van GroenLinks in het college. Voordat hij wethouder werd was hij van 1999 tot 2005 bedrijfsarts bij Achmea Arbo en van 1997 tot 1998 was hij arts-assistent chirurgie. Daarnaast was hij van 2002 tot 2006 gemeenteraadslid van GroenLinks in Rotterdam, van 2004 tot 2006 was hij bovendien voorzitter van de gemeenteraadsfractie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here