Elf maanden voor doodsteken scholier

1
1

de plaats van het delictHet gerechtshof in Amsterdam heeft dinsdag de 15-jarige Hüseyin P. veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie en behandeling in een kliniek voor jeugdpsychiatrie. De jongen stak op 11 oktober bij het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari dood.

De straf is gelijk aan het oordeel van de rechtbank eerder dit jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep onvoorwaardelijke jeugd-tbs geëist. Bij deze variant verblijft de verdachte in een gesloten inrichting.

De verdachte ging zelf in hoger beroep. Volgens zijn advocaat, Bram Moszkowicz, was de jongen slachtoffer van pesterijen en heeft hij gehandeld uit noodweerexces, een vorm van zelfverdediging.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here