Turken grote liefhebbers van pindakaas

3
21

Voor stamppot of snert halen de meeste Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen in Nederland hun neus op. Met zoetigheden als pannenkoeken en stroopwafels kun je wel aankomen bij allochtonen. En voor een pot pindakaas kun je ze helemaal ‘s nachts wakker maken.

Vooral Turken zijn grote liefhebbers van de potten met het sterk geurende broodbeleg. Dat blijkt uit een onderzoek van MCA Communicatie in opdracht van De Pers.

Maar liefst 78 procent van de ondervraagde Nederlandse Turken eet wel eens pindakaas. Dat is zelfs meer dan de Nederlanders, waarvan 74 procent bekende pindakaaseter te zijn.

3 REACTIES

  1. misschien komt dat omdat Turken bekend staan om hun noten verbruik…
    daar waar veel noten en pindasoorten in andere landen nog maar sinds een decennium overal verkrijgbaar zijn en vooral erbij werden gegeten, aten Turken het altijd al in overvloed en kon je het halen bij winkeltjes in zelfs de meest verafgelegen buurt…verder geldt denk ik ook dat pindakaas een neutrale basissmaak heeft. Iets waar je Turken blij mee kunt maken. De Turkse smaak (lezzet begrip) is gebasseerd op eenvoud, basissmaken, niet verdoezelen met allerlei bijsmaken etc…

  2. Pindakaas is lekker, voedzaam, makkelijk in gebruik en je weet wat er in zit.
    Voor de rest: zie het commentaar van kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here