Zusjes dreigen te worden uitgezet

1
4

Vier Turkse zusjes van drie, vijf, elf en twaalf jaar oud, die dertien jaar geleden naar Nederland kwamen, dreigen te worden uitgezet. Omdat hun familie in Turkije niet meer voor ze kon zorgen haalde hun Nederlandse vader hen hier naartoe. Sindsdien zijn ze nooit meer in Turkije geweest.

De meisjes zijn hier opgegroeid, spreken alleen Nederlands en zitten op het HBO, HAVO en MAVO en moeten toch weg. Hun school, vrienden en klasgenoten willen dat niet laten gebeuren. Zij verzamelden 2000 handtekeningen die zij afgelopen week hebben aangeboden aan Tweede Kamerleden.

Fatma Koser Kaya (D66), Jasper van Dijk (SP) en Pierre Heijnen (PvdA) hebben de petitie in ontvangst genomen en beloven dat zij actie ondernemen, meldt NOS Headlines.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here