Turkse oud-generaals aangeklaagd

6
3

Een rechtbank in Turkije heeft zondag twee voormalige generaals aangeklaagd omdat zij een terroristische groepering zouden leiden. Die zou van zins zijn geweest de regering omver te werpen. Het duo was dinsdag opgepakt en blijft voorlopig vastzitten schrijft De Volkskrant.

Voor het omstreden onderzoek zijn nog negentien anderen vastgezet, onder wie een journalist, zakenlieden en politici, omdat zij lid zouden zijn van een netwerk genaamd Ergenekon. Zij zouden willen proberen de huidige islamitische regering te verdrijven.

Een van de gearresteerden ex-generaals, Sener Eruygur, leidt een radicale seculiere organisatie die vorig jaar massademonstraties hield tegen de regering van de islamitische AKP. Volgens Turkse media werden tijdens de arrestaties een geheim plan gevonden dat zou moeten leiden tot een militaire coup.

6 REACTIES

 1. Wat voor bullshit is dit de huidige islamitische regering??, alleen omdat Erdogan een moslim is?? Deze site is echt space ouwe.. k hoop dat de administrator dit snel veranderd..

 2. nee, omdat hij niet alleen moslim is, maar omdat er binnen de AKP ook nog steeds mensen actief zijn die toen er begin jaen negetig in Sivas mensen levend werden verband, de meute namens de islam opriepen om nog meer vuur op het hotel te gooien. Ook omdat er binnen deze partij mensen zitten die in Ankara pleiten voor aparte bussen voor mannen en vrouwen, maar ook omdat er mensen bij zitten die wel pleiten voor hoofddoeken, maar hun mond houden over rechten van vrouwen als het gaat om eergerelateerd geweld of geen blijf van mijn lijf huizen willen subsidieren, of die een homorechten organisatie wil verbieden…dit allemaal al dan niet met een beroep op moaal en zeden!

 3. Hup de cel in met die terroristen. Het werd hoog tijd dat de maffia-elite in turkije wordt ontmanteld. Dit zijn dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor de gebeurtenissen Sivas en nog veel meer ongeregeldheden. Die generaals hebben altijd de dans kunnen ontspringen maar helaas gaat de kous nu echt af!

  Volgens mij heb ik de akp niet zien horen pleiten voor aparte bussen en andere onzin wat je daar opnoemt. Het tegendeel juist, owja volgens mij komt eergeweld juist voor in het oosten voor waar voornamelijk allekivieten wonen.

  Jammer dat de Allewieten al 90 jaar zijn ontkend sinds de oprichting van de republiek. Door alle regeringen, zelfs de partij waar ze op stemmen heeft niks gedaan voor deze minderheid, asure eten thats it!

 4. waarom de naam Ergenekon…, dat is een groepering dat schuilt onder de naam van Ataturk, maar die alleen maar negatieve invloeden heeft gehad in Turkije…
  Een voorbeeld.. CHP Cumuriyet Halk Partisi.. Ze zijn zogenaamd echte nationalisten. Nou de leider van Chp: Deniz Baykal, roept iedereen op voor een Darbe. Dat betekent dat het leger alles overneemt, en dat alle buitenlandse ondernemers wordt afgeschrikt, en dat de hele economie stilstaat en 10 jaar achteruit gaat..
  Als je naar KVP kjkt, moet je letten op Iskender kijk wat hij zegt nadat hij is gevangengenomen door Polat.. ‘We creëren angst onder de mensen, we financieren PKK, zij plegen aanslagen voor ons. Zo wordt er angst/woede gecreërd onder het volk, Als wij die angst niet hadden gecreërd wist geeneen turk nu wat vaderlandsliefde was’.

 5. Ze hersenspoelen de mensen, Ze gebruiken de naam Ataturk maar willen Turkije vernietigen.. En domme mensen volgen dat soort idioten.. Deniz Baykal heeft al voor 10 mld euro aan schulden gezorgd tijdens zijn regeerperiode.. Hij had meer dan 100 villa’s over heel Turkije. Toen hij regeerde was er veel meer corruptie dan tegenwoordig.. Laten we 1980 niet nog eens herhalen

 6. Iskender is een voorbeeld van een gehersenspoelde persoon.. Hij denkt dat hij Turkije beschermt…
  Die aanslag op de Amerikaanse consultaat is geen toeval ze willen onrust in Turkije wekken om een Darbe te houden. Turkije is op dit moment de 15e rijkste land van de wereld(GDP)(PPP)
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29

  We krijgen het elk jaar beter dankzij Erdogan… Laten we hem steunen i.p.v CHP of MHP Ookal is De Ak-Partij niet perfect, maar het is op dit moment de beste partij die we kunnen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here