Onderzoek naar Turkse beweging

1
4

De SP en de VVD willen dat minister Ella Vogelaar (Integratie) onderzoek doet naar enkele Turkse organisaties die, al dan niet heimelijk, het gedachtegoed uitdragen van de omstreden islamitische prediker Fethullah Gülen. Volgens kenners gaat het om een sektarische beweging die uit is op de islamisering van de samenleving en ook in Nederland vele duizenden aanhangers heeft. Dat meldde NOVA vrijdag.

De Turkse organisaties strijken in het kader van integratie en educatie enkele miljoenen euro’s aan subsidies op terwijl het tegenovergestelde – segregatie – zou plaatsvinden. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Halbe Zijlstra (VVD) vinden dat ernstig en onwenselijk en willen stopzetting van subsidies als de verdenkingen kloppen. Zij krijgen steun van de PvdA en het CDA, waardoor een ruime meerderheid ontstaat.

Gülen is in zijn eigen land, Turkije, tot ongewenst persoon verklaard omdat hij een risico vormt voor de seculiere samenleving. De organisaties in Nederland die aan hem zouden zijn gelieerd, zijn onder meer de stichting Dialoog Academie en Cosmicus in Rotterdam. Karabulut en Zijlstra vinden dat de overheid niet goed kijkt naar de werkelijke bedoelingen van migrantenorganisaties bij de verstrekking van subsidies.

Zijlstra wil ook dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD een onderzoek doet naar deze organisaties.

1 REACTIE

  1. eindelijk!!!
    en nu niet alleen met die dunnebaardenmoralistische nur en gulen aanhangers praten, want liegen en misleiden is hun vak…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here