Generaal maant bevolking tot kalmte

0
1

De op een na hoogste generaal van Turkije, Ilkel Basburg, heeft gisteren een dringend beroep op de bevolking gedaan de kalmte te bewaren na de arrestatie van zeker 25 prominente Turken, meldt het Algemeen Dagblad. Onder de gearresteerden war er twee oud-generaals, journalisten en academici.

,,Turkije maakt een moeilijke periode door. We moeten allemaal ons gezond verstand beter gebruiken en met meer verantwoordelijkheid handelen,’’ aldus generaal Basbug.

Dat de arrestaties enkele uren voor het begin van het proces tegen de AKP, de partij van premier Erdogan, plaatsvonden sterkt velen in het vermoeden dat de operatie deel uitmaakt van de machtsstrijd tussen de AKP en radicale secularisten, met name de generaals schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here