Rel om vergelijking Turken met Joden

1
2

Faruk Sen, een vertegenwoordiger van de Turkse gemeenschap in Duitsland, moet volgens De Telegraaf aftreden omdat hij het lot van de Turkse migranten in Europa vergeleek met dat van de joden onder de nazi’s.

In een interview met een krant had Sen de 5,2 miljoen Turken in Europa de nieuwe joden genoemd. Sen verwees daarbij naar de wreedheden waarmee Europeanen hadden geprobeerd het continent vrij van joden te maken. De uitspraak leidde in de bondsrepubliek tot grote verontwaardiging schrijft de krant.

Faruk Sen leidt het Centrum voor Turkije-Studies in het West-Duitse Essen. Met zijn uitlatingen heeft hij de Duits-Turkse verhoudingen ernstige schade berokkend, oordeelde het bestuur van het instituut donderdag.

1 REACTIE

  1. die man doet dat werk ook al veel te lang nu. echt al eeuwen is hij daar! Hij moet ook weg. leuke manier om nog even van jezelf te doen spreken is het niet!…wat kortzichtig en ongepast!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here