‘Klein Istanboel’ gewenst in Randstad

1
1

Grote steden moeten allochtone wijken omvormen tot bijvoorbeeld een Klein Istanboel met grote winkelstraten en veel cultuuruitingen, vergelijkbaar met het Amerikaanse Little Italy en Chinatown.
Dat stelt Nicis, het kenniscentrum voor grote steden, in het onderzoeksrapport ‘economische kansen van etnische diversiteit’.

Volgens Nicis is samenklonteren van buitenlandse bevolkingsgroepen goed voor hun economische ontwikkeling. Bovendien kunnen wijken als Klein Turkije of Klein Marokko een trekpleister worden voor binnen- en buitenlandse toeristen.

1 REACTIE

  1. de enige reden dat chinatown in Amsterdm veel bezoekers trekt is de locatie zelf aan de binnen wallen van centum amsterdam waar je dus veel meer hebt dan aleen die stinkende kruidenwinkels en die donkere kloon-restaurans waar de keuringsdienst van waren nooit langskomt…. Ik denk niet dat toeristen in de javastraat of in osdorp of op plein 40-45 komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here