Herdenking Zeynep Boral in alkmaar

0
7

Op initiatief van de stichting Verdwaalde Gezichten, die al jaren strijdt tegen eergeweld, zal de vermoorde Zeynep Boral worden herdacht. De herdenking op woensdag 11 juni zal in het teken van eergeweld staan.

De moeder van Zeynep Boral zal spreken tijdens de herdenkingsbijeenkomst die in Alkmaar ter nagedachtenis van haar vermoorde dochter wordt gehouden. Hoewel politie en justitie ontkennen dat de moord een kwestie van eerwraak was, wordt een themamiddag gehouden rond de vraag ‘Eerwraak bestrijden, hoe nu verder’.

De 24-jarige rechtenstudente Zeynep Boral was vorig jaar juni op weg naar een tentamen toen ze op het station van Alkmaar doodgeschoten werd door haar 28-jarige ex-man. Die beroofde zichzelf daarna van het leven.

De herdenking van Zeynep Boral en de themamiddag is vrij toegankelijk. Woensdag 11 juni, 14-16.30 uur, De Hertenkamp in Alkmaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here