Turkse discriminatie homo’s gaat ver

1
2

Volgens een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, is het droevig gesteld met de positie van holebi´s, travestieten en transseksuelen in Turkije. De organisatie vraagt dringend aandacht van de Europese Unie voor de Turkse situtatie.

Het rapport geeft voorbeelden van discriminatie en geweld tegen seksuele minderheden en hun organisaties. Travestieten (van wie velen in de prostitutie zitten omdat ze nergens anders werk kunnen vinden) worden nog vaak door de politie opgepakt, mishandeld en verkracht meldt Gayworld.be.

1 REACTIE

  1. helaas is dit waar. In Turkije is er geen wet dat homoseksualiteit vebiedt, maar ook geen enkele bescherming voor homo’s, transseksuelen en travestieten…daarmee zijn ze vogelvrij voor de vaak toch al fasistische politie en gewelddadige machissimo cultuur van veel mannen in Turkije…en het meest rg is, de meeste mensen vinden het normaal dat een andr mens (homo, transseksueel of niet) wordt opgepakt en geslagen puur om iets dat ze zijn). veel mensen in Turkije denken dat je fysiek en wettelijk mag oordelen over iemands seksualiteit!

    maar goed, een ander probleem is of de EU de aangewezen organisatie is om dit aan de kaak te stellen. Natuurlijk, het moet aan de kaak gesteld orden. De wereld is er voor iedereen, en je hebt maar 1 soort mensenrechten, die voor iedereen moet gelden…maar laat de EU eerst de eigen EU agenda maar openstellen voor homorchten. Ze hebben zelf een paar maanen geleden e rechten van hom’s van de EU agena geschapt en daarmee landen als polen, roemenie, bulgarije etc het makkelijk gemaakt om ani homo te BLIJVEN…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here