Onderzoek eerwraak Alkmaar

2
4

Het OM gaat opnieuw onderzoeken of een moord op het station in Alkmaar eerwraak was. Justitie doet dat naar aanleiding van het verhaal van de moeder van het slachtoffer in NRC Handelsblad.

Volgens de moeder werd haar dochter door haar ex-man bedreigd en werd die door zijn familie in Turkije onder druk gezet. Het slachtoffer was een Turks-Koerdische rechtenstudente. Ze werd vorig jaar juni doodgeschoten door haar ex-man die zich daarna door het hoofd schoot.

Volgens de moeder konden hij en zijn familie de schande van de scheiding niet aan. Het OM denkt nog steeds niet aan eerwraak, maar gaat nu toch aan Turkije informatie vragen over de familie van de dader.

2 REACTIES

 1. Hoe kan je je indekken tegen iemand die veranderd is in een Moord commando en bereid is zelf het leven te laten…

  geen gevangnis, straf of maatregel is afdoende.

  Zulke mensen die in hun zaak geloven en sterk in hun schoenen staan zijn zelfs bereid 30 jaar te wachten voordat ze een eerwraak kunnen volbregen…hun levenstaak is dan zjin wraak nemen…

  niets kan hiertegenop…

  alleen 1 ding… je moet zijn denken veranderen maar dat zal nooit lukken op zijn Nederlands….want zij probeert de zaak streng aan te pakken…en dat is iets dat alleen averechts werkt en de zaak zal doen escaleren…

  alleen mensen die respect genieten en nederig zijn en sterek in hun schoenen staan kunnen zulke mensen beinvloeden en hun denken wijzigen….

  om dit fenomeen te begrijpen moet je enige kennis van gedragswetenschappen en cultuur hebben…

  Mehmet

 2. De druk moet groot geweest zijn nu ook de dader zich doodde. Moge beiden rustten in vrede als slachtoffers van een achterlijk, in ontwikkeling achtergebleven daardoor eer- zinloos geweld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here