Geen betaald verlof bij dienstplicht

1
10

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat politieagenten met een dubbele nationaliteit geen betaald verlof moeten krijgen voor de periode waarin ze in hun vaderland dienstplicht vervullen.

De bewindsvrouw zei dinsdag in de Tweede Kamer dat ze af wil van deze regeling. De regeling geldt voornamelijk voor Nederlanders die ook een Turks paspoort hebben. Zij moeten in Turkije een dienstplicht vervullen. Die kan gedeeltelijk worden afgekocht, waarna een dienstperiode van drie weken resteert. Agenten, maar bijvoorbeeld ook militairen, kunnen daarvoor betaald verlof krijgen.

Ter Horst zal in het kabinet overleggen over afschaffing van de verlofregeling.

1 REACTIE

  1. nou ik wil wel aangeven dat ik van die regeling heb gebruik gemaakt. een uitstekende arbeidsvoorwaarde. jammer dat het afgeschaft gaat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here