Turkije wil de tulp terug

6
1

Turkije wil de tulp, die oorspronkelijk uit het oosten van Turkije en door de Ottomanen werd gecultiveerd, terug. Volgens De Telegraaf waren parken en tuinen van de rijken honderden jaren gevuld met tulpen. Maar de laatste decennia raakte de bol in de vergetelheid en gingen de Nederlanders er mee aan de haal.

Turkije wil nu zelf weer aan de slag en probeert een nieuwe tulpenindustrie op te zeten schrijft de krant. ‘Tulpen komen helemaal niet uit Nederland’, zegt de burgemeester van Istanboel Kadir Topbas, ‘al denkt de hele wereld dat wel.’ Hoewel de bloem haar vroegste wortels ergens in Centraal Azië heeft, was het een Turkse sultan die de tulp beroemd maakte.

Om de plannen kracht bij te zetten laat Istanboel 12 miljoen tulpen bloeien in de stad.

6 REACTIES

  1. ja, 12 miljoen tulpen, maar geen enkele plannin of rangschikking, geen idee van dekor of kleurcombi’s…het was een ware tulpenterreur in de stad!

  2. Een idee: maak een eiland in de vorm van een Tulp aan een van de Turkse kusten. En maak van die eiland een Tulp park waar x aantal miljoenen tulpen worden tentoongesteld.

    Het kost een beetje, maar dan heb je wel wat..

  3. De Tukp komt uit Kazakhstan en de Kaukasus…Voor de Turken het op grote schaal gingen gebruiken, deden de Perzen het al…De Osmanen zelf hebben dit ook altijd zo geweten en hebben nooit beweerd dat het iets Turks was! Naar Europa is het via Turkije gegaan, dat klopt wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here