AIVD: Turkse jeugd wordt radicaler

3
5

De gewelddadige jihad krijgt een steeds grotere aanhang onder de Turkse moslimgemeenschap in Nederland. Dat blijkt uit het jaarverslag 2007 van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Turkse jongeren vinden ook vaker aansluiting bij radicaliserende groepen van heel diverse etnische afkomst, schrijft Het Parool.

De dienst constateerde enkele jaren geleden voor het eerst de opkomst van het jihadisme onder Turken. Die aanhang is gegroeid, al is er volgens de AIVD nog altijd geen sprake van concrete dreiging voor Nederland.

3 REACTIES

  1. het is logisch dat de turkse jongeren steeds radicaal worden , omdat ze eigenlijk altijd radicaal opgevoed zijn over turkye,het si de atta turk gelukt voor herssensspoelling van deze mensen .ottomaanse rijk was van china tot algerij en tot majar.noem jullie dat dan niet trots of dachten jullie dat jullie ouders gek waren en alleen atta turk is slim ?

  2. marokkaan,

    ik zou zeggen kijk eens om je heen,dan zul je zien welke groepering het radicaalst is. Daar is geen onderzoek voor nodig. Verdiep je wel even in de geschiedenis van het Osmaanse Rijk en Ataturk, want het is wel duidelijk dat je kennis zeer beperkt is.

  3. zie hier, iemand die denkt de turkse gechiedenis te kennen en deze dan ook nog eens te koppelen aan de complexe politieke ontwikkelingen van de laaste decennia waarin zowel continuiteiten als ook onverwachte tegenstellinen in ideologie en cultuur, en ook psyche van het collectief zodanig veel ingewikkelder en rijker is als die in menig ander land is. Wellicht een invloed van het wilders denken, en andes het gebrek aan poltieke pluriformiteit in de marokkaanse politieke cultuur en structuur.

    nee marokkaan, den turk zit toch even wat complexer in elkaar. en menig gelovige moslim is meer ataturk aanhanger dan ongelovig links…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here