Verhagen haalt uit naar Turkije

2
1

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is kwaad op Turkije omdat dat land volgens hem de samenwerking tussen de NAVO en de EU “frustreert”. Dat heeft tot gevolg dat de NAVO- en de EU-operaties in Kosovo en Afghanistan “onnodige risico’s” lopen.

Dat zei Verhagen donderdag na overleg met zijn NAVO-collega’s in Brussel, meldt Nu.NL. Turkije frustreert volgens hem als NAVO-lid NAVO-operaties, om zo de onvrede over EU-lid Cyprus te uiten.

2 REACTIES

 1. goh, verhagen is weer selectief en verbaad.
  Blokkering van EU beleid door Cyprus praten we niet over. (Cyprus kan eigen beloftes aan Turkije niet nakomen doo Cypriotische blokkade) maar goed, dat zeggen we niet…
  en dan ook nog dit:
  is dat niet een logisch gevolg van het kortzichtige EU beleid.
  De EU heeft nou eenmaal gekozen om 1 van de 2 twee landen die ruzie hebben als EU lid op te nemen en de ander niet! Dan kan je niet vewachen dat een conflict van meer dan 30 jaar opeens ophoudt! Immers, dit gebeurde ook toen Cyprus geen EU lid was. Niets nieuws onder de horizon.

 2. Beste Kamer,

  In een zin, perfect jonge…….Ik vraag me weleens af , of al die politici zo dom zijn, en zelf niet zo kunnen reageren op die Verhagen…

  Kamer,

  Het ga je goed….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here